Nk Ponikve već dovele šestoricu novih igrača kao pojačanje

Ponikve su na početku nogometne godine smatrale kako je najvažnije ne biti posljednji, između 18 klubova 3. hnl središte jer samo taj ispada, a stvarnost je upravo takva: na pola sezone baš su Ponikve zadnje, prenosi portal https://sportnews.hr/.

 

Ispred njih je Mladost iz Petrinje sa četiri boda više. Na kraju aktualne nogometne godine uslijedit će velike promjene. Osniva se jedinstvena Treća HNL, pa će sadašnja 3.HNL središte postati četvrti stupanj natjecanja, a posljednje plasirani klub još ispod. Zbog toga je iznimno važno izbjeći tu 18. poziciju na ljestvici. I dok susjedno Vrapče gleda prema jedinstvenoj trećoj ligi, Ponikve će se grčevito boriti za ostanak u sadašnjem društvu.

 

Sportnews.hr dodatno ističe kako „nije sasvim jasno zašto se Ponikvama to dogodilo. Prvenstvo prije ovoga bili su sigurni, dapače vrlo uspješni, u jednom trenutku čak i hit.“

 

Jedan od razloga je svakako to što su iz kluba otišli Lovro Banovec, Vid Bartolić i Grga Štimac, trojica najboljih i to nije moglo biti bez posljedica. Banovec je otišao u Inter po afirmaciju, Bartolić je završio fakultet i zaposli se, a kako je rečeno Štimac je otpušten jer nije dobro djelovao na kolektiv. Da bi se prekinuo loš početak u 7. kolu doveden je novi trener Tomislav Gričar umjesto predsjednika i trenera Hrvoja Pipinića. Ali ni to nije bilo duga vijeka. U 14. kolu na klupu je opet sjeo predsjednik Pipinić. Kao Ćiro početkom devedesetih prošlog stoljeća u HAŠK-Građanskom i Croatiji, gdje je bio vlasnik, predsjednik i trener.

 

“Nismo dovoljno pripravni ušli u nogometnu godinu. Mislili smo da ćemo i bez navedene trojice s malo napora izbjeći 18.mjesto”, objašnjava Pipinić.

Jasno je kako je dogorjelo do nokata. Kakve ste mjere poduzeli? Vidimo počeli ste pripreme, ima tu i novaka?

 

“U zimskom prijelaznom roku slobodni su samo igrači s ispisnicama. To komplicira situaciju. Zasad smo doveli šestoricu novih, bit će i sedmi, a vjerojatno i više. Doveli smo Dadića iz Karlovca, Radanovića (Trešnjevka), Marka Prenkpalaja (Vrapče), Bosaka (HAŠK), Atlija (Bistra), Motosa (Dinamo Jakovlje) i Tomislava Vidovića”, nabraja predsjednik i trener.

Je li to Tomas Dadić (22) nekad i junior Dinama koji zabio za Karlovac 13. studenog ovdje na Gmajni protiv vas?

“Da to je taj, zadnji vezni.”

Hoće li i dalje braniti Orlović? On vam je važna karika?

“Antonio će braniti.”

Možda je važno naglasiti: gospodin Pipinić ističe kako Ponikve nemaju financijskih problema. Što je u neku ruku i poziv!

 

Izvor: https://sportnews.hr/