“Uspjeli smo ostati u 3. ligi, ali se više definitivno nećemo dovoditi u ovakvu situaciju”

Posljednjom utakmicom ove sozene i pobjedom od 1 : 2 u 34. kolu u gostovanju kod NK Ravnice, Ponikve su osigurale ostanak u 3. HNL ligi.

Dapače, spletom okolnosti nakon svih rezultata 34. kola, NK ponikve su sezonu završile na 16. mjestu ljestvice, ispred NK Segeste i NK Mladost Petrinja.

Utakmica protiv NK Ravnica bila je vrlo bitna, a predsjednik NK Ponikve i trener seniorske ekipe Hrvoje Pipinić istaknuo je kako još samo prije tri tjedna situacija nije bila baš optimistična.

– Utakmica protiv Ravnica je bila napeta, neizvjesna, a u drugom poluvremenu smo se trgnuli, posložili i na kraju i pobijedili. Razvojem situacije u zadnjem kolu poklopilo se na kraju da smo završili na 16. mjestu na ljestvici – istaknuo je predsjednik Pipinić.

Iako NK Ponikve ostaju u 3. HNL ligi, još tijekom zime činilo se po rezultatima da su već jednom nogom bili u nižoj ligi.

– Od početka 9. mjeseca smo bili stalno na začelju, ali uspjeli smo se posložiti tijekom zime, a doveli smo i nove igrače kao pojačanje. Uspjeli smo u drugom dijelu sezone osvojiti 21 bod – naglasio je Hrvoje Pipinić.

Za NK Ponikve bilo je tu i malo loše sreće, u dosta utakmica se desilo da u zadnjim minutama prime gol.

Sezona je pri kraju, sad dolazi vrijeme za analizu situacije i, kako kaže Pipinić, vrijeme je za neku novu križaljku s igračima koji su zadovoljili svojom igrom.

– Moramo sada vidjeti tko želi ostati, a tko ne i krećemo u potragu za novim igračima prema pozicijama koje su nam bitne. Ovaj rezultat nam je dobra škola i iskustvo. Već smo pet godina u trećoj ligi u uvijek smo bili negdje na sredini tablice između 6. i 8. mjesta. Ove godine smo se malo previše opustili. Vrlo brzo krećemo s pripremama i definitivno se više nećemo dovesti u ovakvu situaciju – zaključio je Pipinić.